Bio

Greg Houwer – Gregory De Vleeschouwer – publiceerde een Engelstalig filosofisch boek over Kafka (Into the White)een academisch boek over persoonsidentiteit (Getekend door het Lichaam), een filosofisch boek voor een breed publiek over identiteit en zelfbewustzijn (Ik, mezelf en wij: Over de Constructie van Onze Identiteit, opgenomen in de LongList van de Socratesprijs) en een kleine roman over de tribals van Jharkhand, India (De Ark van Birsa). Er verschenen verhalen van hem in Met Andere Zinnen en Lava. In 2013 verscheen de roman (Het witte boek) — dat de aanmoedigingsprijs kreeg van De Gouden Meeuw — en recent voltooide hij de roman De Rivaal.

Drie keer schreef en regisseerde hij eigen toneelwerk. Zusters op de Krim (2001) werd opgevoerd in de Antwerpse theaterzaal Het Klokhuis, De dood van Zapulski (2004) in de Reynaertzaal in Leuven. Met zijn essays viel hij tweemaal in de prijzen bij de WEL-essaywedstrijd. Hij was verschillende malen te gast op literaire avonden (Maz, Soirée literaire, Desda), en was een van de cursisten van de VersBloed-schrijversmasterclass bij Passaporta (2008-2009, o.l.v. Benno Barnard). Onlangs verscheen het toneelstuk Expeditie Antarctica bij Toneeluitgeverij Janssens.

Als singer-songwriter schreef hij tientallen songs (vi.be), waarmee hij in 2004 in de finale belandde van het Leuvense Interfacultair Songfestival. Van de drie albums die hij tussen 2002 en 2007 opnam, verscheen er bij het netlabel WMrecordings een compilatie-album, Roads of oblivion. In 2010 verscheen bij hetzelfde label het album Sauna Planet en zonet verscheen bij het Duitse Digital Kunstrasen het lo-fi album I came home but the house was empty.

Gregory De Vleeschouwer studeerde af als handelsingenieur en filosoof (UA en Kuleuven), en behaalde daarna als fwo-aspirant aan het Hiw zijn doctoraat in de filosofie.

foto fb

Advertenties